23 Nisan 2013 Salı

23 NİSAN'IN DÜŞÜNDÜRDÜKLERİ

TBMM'nin kurulması ve ulusal egemenliğimizin ilanı, üç kıtaya yayılmış imparatorluğun, toprak kaybede kaybede Anadolu Yarımadası'na sıkışmış evlatlarının var olma bilincini ilk kez seslendirilmesi, seslendirilmekle kalmayıp uygulamaya konmasıdır. Farklı etnik grupların dil birliği çerçevesinde yönetimi eline alması bakımından bu coğrafyada bir ilktir de. 
Atatürk'ün cumhuriyeti gençlere emanet edebilmesinin temelinde 23 Nisan'da Ulusal Egemenlik kutlamasının yanı sıra çocuk bayramı olması da yatar. Ulusal Egemenlik bilincini alan çocuklar cumhurun yönetimine de sahip çıkabileceklerdir büyüdüklerinde. 
Bu platform, karıştırılmasından medet umulan cumhuriyet ve demokrasi kavramların tartışılma yeri değil. Bununla beraber çocuklarımızın sağlıklı bir biçimde yetiştirilmesinde üzerimize düşen sorumlulukları bir kez daha hatırlayabiliriz. Çocuk işçilerin varlığını görmezden geliyorsak, öğretimden faydalanma yıl ortalamasını 90 yıldır 5 yıla bile taşıyamamışsak tecavüzleri, tacizleri, çocuk gelinleri, kan davasını önleyemiyorsak; umutsuzluğun, yoksullukların, zorlukların hakim olduğu bir dönemde açılmış olan TBMM'nin misyonunu kavradığımızı, daha ileriye taşıdığımızı söyleyebilir miyiz?
Çocuklarımızın yaşının üstündeki sorumluluklardan uzak, sevgi ve güven ortamında yetiştirilmesi ve çağın gerektirdiği eğitimi, becerileri ve yetenekleri heba edilmeden alabilmesi için bütün yetişkinlere sorumluluklar düşmektedir. 
Bu bayramın dünya çocukları arasında barış ve kardeşliğin paylaşılmasına ve dünya barışına hizmet eden bir bayram haline gelebilmesinin olmazsa olması ülkemizde barış ve kardeşliğin hakim hale gelebilmesidir. 
Analitik düşünce biçimini sadece öğretimin değil hayatın her alanına yayan, düşünen ve sorgulayan, farklı zeka türlerinin, farklı yeteneklerin, inançların, farklı değerlerin varlığını kabul eden, tektipleştirmeden medet ummak yerine, farklılıkların zenginliği ile mutlu olmayı becerebilen, bunun için çözümler üretebilen, savaş baskı ve şiddetten uzak barış ve huzur dolu bir dünya özlemiyle hepimizin Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlu olsun.

www.serkanozkan.com.tr    www.okunlp.com
     


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder